Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
FoodTech16:Hvem udstiller hvad i Herning? - Samlet oversigt over foromtaler til messen på FOODobserver og PACKobserver Læs mere
13.10.16: Størstedelen af de danske forbrugere har allerede bestemt, hvilket aftensmåltid de vil have på tallerkenen, inden de køber ind. Alligevel lader de sig inspirere til at købe ind til sundere måltider, når først de står ved køledisken. Det viser en ny undersøgelse, som iNudgeyou har lavet for Landbrug & Fødevarer og Måltidspartnerskabet.
Læs mere
12.10.16: Ny undersøgelse viser, at 6 ud af 10 forbrugere har følt sig snydt af fødevareemballager. Forbrugerrådet Tænk har i supermarkeder fundet eksempler på en lang række fødevarer, hvor organisationen mener, at produkterne ikke er, hvad de giver sig ud for. I alt 14 produkter er anmeldt til myndighederne.
10.10.16: Flere end 1.100 studerende har ansøgt om at deltage i den internationale innovationskonkurrence, FoodTech Challenge, der afholdes under FoodTech-messen den 1.-3. november i MCH Messecenter Herning.
05.10.16: Trods vækst og øget salg hos Rema 1000 er det lykkedes discountkæden at reducere kundernes samlede kalorieindkøb med 27,3 mia. svarende til 3.800 ton smør. Produktudvikling med færre kalorier og en øget prioritering af sundere varer er vejen frem i kampen mod overvægt, viser et nyt projekt med Kræftens Bekæmpelse.
13.10.16: Den store hollandske ingrediensvirksomhed DSM vil på dette års FoodTech fremvise løsninger, der skal imødekomme kundernes efterspørgsel på sundere mejeriprodukter, f.eks. yoghurt med mindre sukker og ost med lavt fedtindhold. Derudover vil man adressere behovet for en mere effektiv og bæredygtig produktion af mejeriprodukter, der nedbringer ostens modningstid og forlænger dens holdbarhed.
13.10.16: Den danske ekspert i analyseudstyr, Foss, benytter FoodTech-messen til både at fejre sit 60-års jubilæum og at præsentere sin seneste generation af analyseløsninger, som kan medvirke til endnu større udbytte og fortjeneste inden for produktionen af mejeriprodukter.
12.10.16: Processer såsom kromatografi, gæring, filtrering eller faseseparation kræver overvågning af flere parametre for at sikre en høj produktkvalitet og mindske spild. Det fastslår Endress+Hauser A/S, der ifm. FoodTech præsenterer sin nye Liquiline transmitter, CM44P, der skal tilbyde multikanal og multiparameter funktionalitet til proces- fotometre og Memosens sensorer.
05.10.16: Hygiejne er en afgørende faktor for forarbejdning i fødevarer og farmaceutiske industrier, fastslår man hos Inoxpa Skandinavien A/S, der ser rengøring som en fase i produktionsprocessen. På FoodTech-messen viser virksomheden en nyhed i form af en mobil Cip-enhed.